Home

Even voorstellen ,wij zijn Ronnie en Natasja oftewel ‘’ Paardenfokkerij Smilda ’’ . hallo

Wij wonen in Roderwolde een klein dorpje in de kop van Drenthe aan de Sandebuursedijk in de volksmond ook wel “Samber” genoemd.

Deze naam zal u wellicht bekend in de oren klinken want het is tevens de naam van de enige Bonte hengst die ooit bij het KWPN werd aangekeurd
Deze hengst heeft er voor gezorgd dat onze paardenfokkerij in 1 klap op de kaart werd gezet.
Waarbij moet worden opgemerkt dat met name de moeder van Samber “Tina D” het begin was van deze nog steeds zeer succesvolle stam.

Wij zijn er dan ook trots op nog steeds gebruik te kunnen maken van nazaten van deze legendarisee merrie die ooit door Harm en Hennie Smilda was gefokt.
Het zal u dan ook niet verbazen dat op onze fokkerij alleen gebruik wordt gemaakt van merries die rechtstreeks uit deze moederlijn komen.

We proberen ten alle tijden onderbouwd allround te fokken waarbij u ons niet verkeerd moet begrijpen een dressuur paard is een dressuurpaard en een springpaard een springpaard maar we zullen er echt niet voor schromen een springpaard te kruizen met een dressuurmerrie om bepaalde kwaliteiten te versterken of verankeren.

Bij ons staat karakter en hardheid, souplesse en een goed achterbeen voorop de rest komt vanzelf.
Ons motto is dan ook “Kwaliteit als vanzelfsprekendheid”

Reacties zijn gesloten.